Expozitia de pictura a comunitatii Taberei de pictura Hobby Art 2019

Comunitatea Taberei de pictura Hobby Art se pregateste de expozitia anuala care are loc de obicei in ultima perioada a anului, in Bucuresti. Este a 5-a expozitie tematica anuala in care cele 104 picturi selectate sunt realizate in acril sau ulei pe canvas si reprezinta compozitii originale cu portrete, peisaje cu natura sau urbane, naturi statice, picturi abstracte, realizate in stiluri lasate la liberul arbitru al creatorilor, o conditie esentiala insa fiind reducerea mijloacelor de expresie la…o singura culoare. Veti regasi in expozitie atat picturi realiste cat si picturi expresioniste, decorative si abstracte, punctul lor comun fiind tratarea monocromatica a subiectului.

Aceasta expozitie este un indemn spre a descoperi si experimenta bogatia de tonuri care se poate obtine plecand de la o culoare iar daca ne acordam un ragaz sa filozofam, ar putea fi o provocare spre a fi mai responsabili si creativi cu resursele pe care le avem la indemana, spre a ne exersa atentia in viata de zi cu zi, lucru care ne poate conduce de multe ori spre descoperiri uimitoare. Tema expozitiei nu este nicidecum o declaratie de predilectie pentru monocromie, este un experiment, o cautare, cu toate revelatiile care decurg de aici.

”Chiar daca restrangem si ingradim anumite aspecte ce tin de cromatica, putem compensa prin inventivitate si creativitate, incepand cu tehnica de lucru si terminand cu subiectul sau compozitia. In plus, vizionand propunerile participantilor vom ajunge destul de repede la concluzia clasica si moderna, veche si actuala, ca simplitatea ofera de multe ori mai multa bogatie decat ne-am putea inchipui. Indiferent de subiectul ales, picturile se transforma intr-un filtru monocolor care pe de o parte va accentua ceea ce este important de surprins si de transmis in imagine, iar pe de alta parte va elimina aspecte ne-esentiale din realitatea imediata. ” – Tudor Francu

La aceasta expozitie si-au adus contributia urmatorii artisti:

Adrian Stoian ( Iasi), Adriana Mihai ( Tg. Mures), Alecsandrina Hanganu ( Iasi), Alice Hartescu ( Constanta), Ana- Maria Hutan ( Bucuresti), Andreea Georgescu ( B), Angelica Zaharie ( Bv), Baci Mihaela ( Onesti), Balalau Doina ( Tg. Mures), Boghian Maria Carolina ( Vaslui), Buzdugan Ghiulsen (Agigea), Carmen Tanasescu ( B), Corina Vicolov (Ct), Cristina Ivan (B), Elena Bancila ( Bc), Elena Buftea ( Moinesti), Elena Constantin ( Tandarei), Elena Demetrescu (B), Elena Dinga ( Onesti), Florentina Maria Popescu (B), Geta Stoian ( Roman), Marcela Sauca ( Bistrita), Margareta Eva Apahidean(Bucuresti), Maria Stoian (B), Mihai Cristina Georgeta (Cluj Napoca), Miruna Chiricu ( Targoviste), Niculina Dobre ( Ct), Sorin Mitulescu (B), Thea Zinca ( Tm), Urs Timea Melinda( Tg. Mures), Veronica Miclea Sorescu (B), Vio Postaru ( B), Voica Potinga (B), marea majoritate fiind membri ai comunitatii Taberei de pictura Hobby Art.

Consultanti artistici: artistul plastic Tudor Francu – instructorul artistic al Taberei de pictura Hobby Art si artistul plastic Catalin Alexandru Chifan, prof. dr. la Colegiul de Arta Ciprian Porumbescu din Suceava .

Expozitia va avea loc la U- Art Gallery  – Bucuresti, bd. Iancu de Hunedoara nr 8 et. 7 in perioada 10 decembrie 2019 – 9 ianuarie 2020 cu intrerupere in 13-15 decembrie.

Vernisajul expozitiei: 10 decembrie 2019 ora 19.00

Expozitia de pictura Less is more este un proiect al Taberei de pictura Hobby Art.

Intrarea la expozitie este gratuita.

Va asteptam!

Va asteptam si sa postati mai jos comentarii despre impresiile pe care vi le-a starnit expozitia dupa ce o veti viziona.

…….

Parteneri:

Atelier inramari Arbex Art Decor - partener Tabara de pictura Hobby Art
Deco-perete.ro partener Tabara de pictura Hobby Art

grafica afis: Florentina Maria Popescu ( artista expozanta) inspirata de pictura Teatru grecesc ( pictura in expozitie) realizata de Elena Bancila